Göteborgs Ciklid- och Akvariesällskap

Inte bara ciklider

Om oss

Göteborgs ciklid- och akvariesällskap är en förening med cirka 85 medlemmar som har ett gemensamt intresse för akvarium men i synnerhet för ciklider. Vi är även medlemmar i SARF.  Bor du i eller i närheten av Göteborg är GCA en guldgruva för dig som delar vårt intresse. 
Vi håller mycket intressanta möten varje månad, bjuder in föredragshållare, åker på resor både inom Sverige och utomlands och håller våra populära akvarieauktioner där du kan göra riktiga fynd.
 
 
Vi håller ett möte per månad mellan januari-maj och september-december, resor och andra aktiviteter tillkommer under året.
Vår lokal är belägen i Gamlestadens medborgarhus på Brahegatan 11, 415 01 Göteborg
 
Som icke-medlem är du välkommen på ett gratis "prova på"-möte. Du behöver inte anmäla dig till våra möten utan det är bara att dyka upp. 
Ifall det är ett möte med långväga föredragshållare tar vi en avgift på 40 kr om du inte är medlem. 
Vi serverar alltid fika och har ibland lotteri med fina priser från någon av våra sponsorer eller något annat akvaristiskt till en billig peng i samband med fikat.
 
En eller ett par gånger per säsong brukar vi anordna lite längre resor inom Sverige till diverse akvarieaffärer och privata odlare. 
Då och då anordnar vi även utlandsresor till Tyskland, Danmark eller andra länder för att besöka butiker, odlare, utställningar och mässor.

Två gånger om året håller Göteborgs ciklid- och Akvariesällskap akvarieauktion. Här har du verkligen chansen att göra riktigt bra fynd och då kommer även besökare från många andra delar av Sverige (och Norden) hit, både för att köpa och sälja fiskar och akvaristiska tillbehör. Du letar helt enkelt bara fram det du vill sälja (som du tror någon annan skulle vilja köpa) och anmäler dig som säljare via en länk på här på hemsidan!

Eller kom bara dit och buda och ta en fika i vårt café och snacka fisk med likasinnade!